Manufacturing Engineer

Manufacturing Engineer

Job area Supply Chain Location Veghel, Netherlands. Contract type Full time

Ons bedrijf

Vanderlande is wereldmarktleider in toekomstbestendige logistieke procesautomatisering op luchthavens – van London Heathrow tot Singapore Changi – en voor pakketdiensten, met grote spelers als UPS en FedEx. Daarnaast zijn we een toonaangevende leverancier van deze procesautomatisering voor distributiecentra, zoals bijvoorbeeld Walmart, waarin innovatieve systemen, intelligente software en life-cycle services naadloos zijn geïntegreerd.

Ben je op zoek naar een functie met veel verantwoordelijkheden en wil je het verschil kunnen maken in leveringen die voor klanten, passagiers en bedrijven erg belangrijk zijn, dan is Vanderlande het bedrijf voor jou. Als onderdeel van ons netwerk en onze unieke cultuur van vrijheid en flexibiliteit, kom je in contact met onze toegewijde mensen, bouw je sterke relaties op en ga je de uitdaging aan met onze toonaangevende projecten.

Je krijgt de kans om te groeien, verantwoordelijkheid te nemen en met je avontuurlijke instelling elke dag tot een succes te maken. Ambities voor persoonlijke ontwikkeling kun je tevens waarmaken via onze Academy. Vanderlande geeft je de benodigde kennis, tools en ondersteuning zodat we samen het vertrouwen en de mogelijkheden hebben om de verwachtingen van onze klanten in meer dan 100 landen te overtreffen.

Je bent enthousiast en gemotiveerd om onze gezamenlijke doelen te bereiken. Als integraal lid van ons team, zul je in een positieve omgeving proactief werken aan tastbare, hypermoderne producten en de concurrentiepositie van onze prominente klanten helpen te verbeteren.

Onze afdeling

Voor de afdeling Manufacturing Engineering zoeken we een gepassioneerde en ambitieuze collega die een positieve bijdrage kan leveren aan de voorbereiding en begeleiding van producten in producten alsmede het verbeteren van de bestaande productieprocessen.

De bedrijfscultuur kan worden omschreven als open, enthousiast gedreven, waarbij werk en plezier prima samengaan in een cultuur die gericht is op een nauwe samenwerking met collega’s, klanten en toeleveranciers teneinde een optimaal resultaat te behalen.

Jouw verantwoordelijkheden

Productontwikkeling R&D

Als Manufacturing Engineer ondersteun je de Product Engineer bij nieuwe producten. Dit betekend in de praktijk o.a.; het controleren van tekeningen op maakbaarheid, en advies over de inzetbaarheid van machines en productiemiddelen in Veghel. Indien nodig participeer je in proces FMEA’s.

Voorbereiding van productie

Je blinkt uit in het bepalen van de beste productiemethode tijdens de voorbereiding van productie. Je vertaalt de te produceren orders in werkopdrachten op basis van de Lean-methodiek.  En je bent natuurlijk een kei in het berekenen van de benodigde bewerkingstijden. Voor alle te produceren items zorg je dat deze op de juiste manier zijn ingericht in het ERP-systeem, rekening houdend met revisies en inkoopdelen.

Begeleiding van productie

Je zorgt dat producten zonder verstoring op een efficiënte wijze geproduceerd kunnen worden en ondersteunt productie als tweede lijn probleemoplosser voor vragen en storingen tijdens de lopende productie. Vanuit je kennis van equipment en productie volg, coördineer en stuur je, indien nodig, de werkzaamheden bij.  Verder adviseer je de productieafdelingen over kwaliteitsverbeteringen en inzetbaarheid van hulpmiddelen en draagt er zorg voor dat deze hulpmiddelen beschikbaar zijn. 

Verbeteren van productie- en afdelingsprocessen

Samen met de Product Engineer ben je verantwoordelijk voor het zo goed en efficiënt mogelijk inrichten en verbeteren van de (productie)processen ten aanzien van TPS (Safety, Quality, Delivery en 5S). Voorbeelden hiervan zijn het dagelijkse POENK-overleg, LTI (kwaliteits-verbeteringsacties) sturen op doorlooptijd en klanttevredenheid ten aanzien van de orders etc.

Jouw kwalificaties en vaardigheden

Als ervaren, enthousiaste en veelzijdige Manufacturing Engineer, heb je:

Hard skills

  • Een afgeronde MBO opleiding richting Werktuigbouwkunde;
  • Kennis van bewerkingstechnieken, inzetbaarheid van productie middelen en machines t.b.v. het kunnen toetsen van designs op maakbaarheid en kostefficiëntie;
  • Kennis en ervaring als werkvoorbereider;
  • Voldoende kennis om 2D/3D tekeningen/modellen te kunnen begrijpen;
  • Ervaring in het optimaliseren (Lean), industrialiseren (WI, ERP, FAT) van (bestaande) productie- en assemblage processen met oog voor kwaliteit (DOE, 80 etc.) en kosten

Soft skills

  • Goede communicatie vaardigheden om met stakeholders op diverse niveaus te kunnen overleggen en samenwerken;
  • Nederlands en Engels in woord en geschrift (andere talen zijn een pre).
  • Nauwkeurig en stress bestendig

Jouw sollicitatie

Wil je deel uitmaken van een winstgevend en groeiend bedrijf waarin je jouw persoonlijke doelen kunt bereiken en je kunt richten op je toekomst? Solliciteer dan nu door het sollicitatieformulier in te vullen en je CV en motivatiebrief te uploaden. Neem voor meer informatie contact op met Charlotte Rooseboom via 0413-494322 of bekijk de film!

More Manufacturing + Physical Distribution jobs

Forwarding Officer

Veghel, Netherlands. Ben jij een uitblinker in planning en administratieve afhandeling van alle vervoersmodaliteiten? Heb jij uitgebreide kennis in complexe export documenten?...