SCADA Control Room Operator

SCADA Control Room Operator

Apply for this job
Location
Zaandam, Netherlands.
Contract type
Full time
Apply for this job

Heb jij ervaring in de Control Room en ben je toe aan een uitdaging waarin je verantwoordelijk bent voor het runnen van ons technische systeem, waar je operationeel aan de slag bent maar ook zorgt voor een optimale communicatie richting klant?

Reageer en kom deel uit maken van onze organisatie waar gewerkt wordt met hoogwaardige techniek in een zeer prettige sfeer waar het draait om onze mensen zodat we met elkaar de klantwens naar volle tevredenheid invullen!

Control Room Operator

Begin 2017 is Vanderlande gestart met een uniek project, een volledig geautomatiseerd distributiecentrum (ACP) voor onze klant Albert Heijn (AH) in Zaandam. Het toegepaste systeem bestaat uit verschillende soorten robots, geautomatiseerde kranen en een netwerk van transportbanden voor het tijdelijk opslaan en sorteren van producten. Nu het systeem operationeel is, is Vanderlande op zoek naar een fulltime Control Room Operator. De CRO werkt in een 5 ploegendienst (2,2,2) en rapporteert aan de CM (Corrective Maintenance) Shiftleader.

Wat is jouw uitdaging?

In de Control Room zorg je dat alle communicatie tussen Vanderlande en Albert Heijn op een duidelijke, effectieve en professionele manier verloopt.

Als Control Room/ System Operator is het je taak om alle evenementen/ activiteiten in het systeem effectief te interpreteren en te communiceren naar de onderhouds- en operationele teams. Je bent de spil in de communicatie naar Vanderlande-servicebalies en klantrapportagesystemen.

Je bent verder verantwoordelijk voor:

 • Probleemoplossing en monitoring van Scada en Vision (High Level Control) systemen.
 • Effectief communiceren van alle systeemgebeurtenissen (errors) aan relevante teams om zo stilstanden te minimaliseren.
 • Bewaken van de Vanderlande systemen en adviseren van klant- / klantpersoneel over een correct machineproces en -werking.
 • Direct en scherp reageren op alle foutmeldingen, alarmen en waarschuwingen
 • Werkt samen met klant en team zodat systeemproblemen op de meest effectieve manier worden opgelost.
 • Werkt nauw samen met de Vanderlande interne & externe teams in geval van incidenten en escaleert deze zo nodig richting plant management.
 • Draagt zorg voor een correcte ticket afhandeling.

Wie we zoeken?

Jij bent verantwoordelijk, flexibel, stressbestendig en je hebt een hoog veiligheidsbewustzijn. Je bent sterk in probleemanalyse, je bent besluitvaardig en communicatief vaardig. Je hebt een Operator C diploma en minimaal drie jaar ervaring als Control Room Operator. Daarnaast is het belangrijk dat je graag in teamverband werkt, gedisciplineerd bent en zelfverantwoordelijkheid durft te nemen.

 • Circa 3-5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke technische omgeving
 • Opleiding op MBO+ niveau of HBO richting Proces Techniek
 • Kennis van Scada (procesvisualisatie software)
 • Kennis van Incident/ Problem/ Change management (ITIL)
 • Je bent handig met systemen en automatisering van technische processen
 • Een dienstverlenende houding heeft naar klanten en collega’s
 • Goed kunnen plannen en organiseren
 • Je bent flexibel qua werktijden en voelt je op je plek in een dynamische omgeving

Wat we bieden?

Het draait bij ons om de mensen. Met plezier en gedrevenheid naar je werk gaan vinden we bij Vanderlande erg belangrijk. Zonder de juiste mensen kunnen wij onze klanten niet bieden wat ze van ons verwachten. Mensen die betrokken zijn. Onze collegiale sfeer zorgt voor een prettige werkomgeving. Je werkt altijd in een klein team, in een cultuur die no-nonsense en informeel is. Met mensen, op wie je kunt rekenen. Mensen die graag hun kennis met je delen. Tevens zijn we een solide en betrouwbare werkgever. Veilig werken staat bij ons hoog in het vaandel.

Arbeidsvoorwaarden

Voor deze functie bieden we een fulltime dienstverband en prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 20 wettelijke vakantiedagen en tot nog 20 extra dagen met flexbudget
 • Vergoeding voor woon-werk verkeer, inclusief volledige vergoeding van reizen met OV
 • Collectieve pensioenregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekering
 • Vanderlande Academy en vele trainings- en opleidingsmogelijkheden
 • Een actieve personeelsvereniging met veel leuke extra’s en evenementen

Interesse?

Voor informatie over de functie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Juliëtte van Kraaij op +31 413 495 181 ​ of juliette.van.kraaij@vanderlande.com.

Uiteraard kun je ook direct solliciteren via careers.vanderlande.com. We kijken er naar uit om kennis met je te maken!

More Life Cycle Services jobs

Maintenance Technician

Zaandam, Netherlands

Wil jij lekker sleutelen op comfortabele werktijden? Begin 2017 is Vanderlande gestart met een uniek project in Nederland, een volledig...

View this job

Service Technician

Zaandam, Netherlands

Ben jij de teamplayer die het leuk vindt om continu technisch uitgedaagd te worden in een dynamische, state-of the art-...

View this job

Preventive Maintenance Coordinator Electrical Install...

Zaandam, Netherlands

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het onderhoudt van DC Zaandam?  Wij zoeken een energieke preventief onderhoudscoördinator!  In een...

View this job

Maintenance Coördinator

Zaandam, Netherlands

Your responsibilities Are you able to organize, monitor and optimize the maintenance activities as a Maintenance Coordinator within our Service...

View this job