COVID-19 message from our Chief People Officer. Read more >

Teamleader Production Planning Manufacturing

Teamleader Production Planning Manufacturing

Job area Corporate functions Location Veghel, Netherlands Contract type Full time

Jouw functie
Als Teamleader Production Planning ben je verantwoordelijk voor de aansturing en verdere ontwikkeling van het Production Planning team (8 FTE) in onze Manufacturing organisatie.

In onze fabriek wordt in de dagelijkse operatie continu de afgesproken output behaald en worden de teams uitgedaagd om optimaal rendement uit zichzelf en omringende processen te behalen. Belangrijkste drivers zijn veiligheid, kwaliteit, delivery performance en kosten. Dit alles gebeurt in een continu streven naar verbetering en optimalisatie van resultaten in een omgeving die gefocust is op flexibiliteit en een high-mix, low-volume productieproces kent.

Vanuit het streven naar World Class Manufacturing en Continuous Improvement kun je jouw ervaringen op het gebied van de Lean principes vertalen naar uitvoering in de dagelijkse praktijk. Je pakt dit proactief en resultaatgericht op en werkt hierin nauw samen met de Teamleaders van andere afdelingen binnen én buiten de Manufacturing organisatie.

Je hebt een hands-on mentaliteit, bent leergierig en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Je denkt multidisciplinair ten aanzien van het gehele productieproces. Met jouw leidinggevende en communicatieve vaardigheden ben je in staat om medewerkers te motiveren, te coachen en uit te dagen.

De groei van Vanderlande Industries, het aansturen en mede organiseren van de productieprocessen binnen onze fabriek, gebruikmakend van alle lagen van de organisatie en de eigen verantwoordelijkheid voor het resultaat maken deze functie dynamisch en interessant.

Als Teamleader Production Planning maakt je deel uit van het MT binnen Manufacturing en rapporteer je aan de Manager Manufacturing.

Kern resultaat gebieden

 • Verantwoordelijk voor het realiseren van de afgesproken planning en output met optimaal resultaat voor Vanderlande.
  • Het balanceren van de workload van de afdeling en het daarop afstemmen van de personele bezetting
  • Het realiseren van gestelde doelen, gebruik makend van KPI’s
  • Het optimaal inzetten en verbeteren van het ERP pakket
  • Het bewaken van het afdelingsbudget
  • Het nemen van maatregelen wanneer stagnatie in het proces dreigt
 • Leiding geven en sturen op het gedrag van medewerkers.
  • Het ontwikkelen, begeleiden en beoordelen van medewerkers
  • Het stimuleren van teamplay
  • Het toezien op naleving van de normen en kernwaarden van Vanderlande
  • Het rekruteren, inwerken en trainen van medewerkers
 • Het werken aan Continuous Improvement in de (productie)processen van Manufacturing
  • Het vertalen van wensen van (interne) klanten en leveranciers naar oplossingen binnen de eigen afdeling
  • Het werken aan doorlooptijdverkorting, productkostprijs en het waarborgen van productkwaliteit
  • Het doorvoeren van de LEAN filosofie binnen onze fabriek. Sturen op innovatie en verbetering en dit enthousiast kunnen overbrengen op je team

Jouw afdeling
De Manufacturing organisatie richt zich op het vervaardigen van onderdelen ten behoeve van onze (transport)systemen, het coaten van deze componenten en het assembleren van subsystemen.

Onze fabriek bestaat uit een deel Parts Production en een deel Assembly van waaruit onze producten worden aangeleverd aan het Supply Chain Centre Europe voor de wereldwijde projecten van Vanderlande.

Onze fabriek kenmerkt zich door een grote flexibiliteit ten aanzien van bijvoorbeeld doorlooptijd, seriegrootte en de productie van speciale equipment. Daarnaast zijn we een partner voor onze R&D-afdeling en denken we graag mee bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

De afdeling Production Planning draagt zorg voor het optimaliseren van de totale workload van de producerende afdelingen, zodanig dat een optimale flow ontstaat met een minimale WIP.

Met je team ben je op 3 gebieden actief: de planning van de Parts Production, de planning van Assembly en de operationele inkoop van benodigde onderdelen plus bijbehorend voorraadbeheer.

Je bent verantwoordelijk voor de acceptatie en realisatie van de aangeboden workload tegen de juiste planningsdata. Je vormt de schakel tussen de Supply Chain organisatie en Manufacturing en stemt af hoe productieschema’s kunnen worden gehaald. De workload wordt gebalanceerd en afgestemd met de productieafdelingen en vanuit actieve betrokkenheid bij de planningsvoortgang draag je bij aan tijdige levering van onze orders en stuur je de delivery performance.

Jouw profiel

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding, richting (technische) bedrijfskunde of vergelijkbaar
 • Ongeveer 10 jaar werkervaring waarvan 5 jaar relevante ervaring in een leidinggevende positie
 • Kennis van het Office pakket, kennis van een ERP pakket is een pré
 • Aantoonbare relevante ervaring in verbetertrajecten (WCM, Lean, …)
 • Teamspeler
 • Het kunnen leiden en motiveren van jouw team
 • Communicatief sterk en goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal
 • Beslissingen durven te nemen, ook onder druk; gewend aan deadlines
 • Proactief, in staat om vooruit te denken en te anticiperen
 • Ondernemerschap, kansen zien en deze oppakken
 • Resultaatgericht
 • Analytisch en procesmatig sterk

Wij bieden
Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid. Als Teamleader Production Planning Manufacturing heb je de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de groei en winstgevendheid van Vanderlande Industries. Onze organisatie heeft al  meerdere jaren op rij de award voor 'Top Employer' and 'Best Employer' gewonnen.

We bieden een full-time vacature met voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Een baan met veel en uitdaging
 • Een enthousiast en gemotiveerd team collega’s
 • De mogelijkheid tot het uitvoeren van meerdere werkzaamheden
 • Een marktconform salaris, gebaseerd op leeftijd, kennis en ervaring
 • Ruime mogelijkheden voor opleidingen en training

Contact
Indien je interesse hebt in deze vacature nodigen wij je uit om te solliciteren met je curriculum vitae en een motivatie brief. Voor verdere informatie neem contact op met Charlotte Rooseboom, Recruiter op telefoonnummer 0413 – 493 674.

More Management jobs

Technical Lead PLC

Veghel, Netherlands

Are you a PLC expert with leadership qualities? Industrial Automation for key customers requires a new generation of technicians with…

Electrical Installation Manager

Marietta (Atlanta), United States of America

Installation  Group Leader – WP Overview Site managers, supervisors and installers lead the day-to-day installation of Vanderlande projects.  The Site…

Sr. Engineering Manager

Marietta (Atlanta), United States of America

Job Overview: The Sr. Electrical Engineering Manager works with the Director of Engineering and Vanderlande Operations team to successfully execute…

Senior IT Service Development Manager

Marietta (Atlanta), United States of America

Vanderlande is the global market leader in baggage handling systems for airports, and sorting systems for warehouse and parcel. Working…

Manager Sales Engineering – Warehouse Solutions North America

Marietta (Atlanta), United States of America

As part of the sales team, it is your responsibility to work collaboratively with the sales manager and customer to…

Program Director Value Engineering / DfX

Veghel, Netherlands

In this exciting role you will be responsible for developing and driving our Design for Excellence (DfX) & Value Engineering…

Software manager

Shanghai, China

UK Careers

London, United Kingdom

Challenges in motion A challenging role with Vanderlande will help you to develop your career and satisfy your ambitions. We…

Manager Software Development

Marietta (Atlanta), United States of America

Essential Functions (Job Duties and Responsibilities): Working as the software manager of the product and software development groups within North…